Unit 8 Lớp 11 Reading - Bài Dịch Celebrations - HOC247
Có thể bạn quan tâm
Read the passage carefully then choose the correct answers.
In Viet Nam, there is great excitement built up well before Tet Nguyen Dan. First, every family organizes a trip to the cemetery to visit the graves of their ancestor. After that, to create an air of prosperity, wealth and fun for the first three days of the Lunar New Year, people are kept busy cooking traditional foods, buying gifts, and making other preparations. Certain items deemed to be bought or made are banh chung, dried watermelon seeds, tea, dried sausages, fruit (fresh and candied), ornamental plants and flowers. Red and yellow flowers are ideal as they make the house more welcoming. On the New Year's days, only good comments and wishes can be expressed. Children receive their Ii xi (or red envelopes with lucky money inside). People make a visit to family members, neighbors, and close friends. And people who live apart from their family try to get together on these days. Clearly enough, games and various forms of entertainment are staged and these often last a week. Varying traditional specialties including wrestling, buffalo fighting, dragon or unicorn dancing take place in different regions.
1. Before Tet, people usually _________.
a. are very busy with the preparations
b. have great excitement and fun
c. rebuild their ancestral graves
d. spend time on traveling
2. Which of the following, according to the passage, is not usually eaten during Tet?
a. candied ginger b. sausages c. watermelon d. beef stew
3. Why are red and yellow flowers popular in decorating the house at Tet?
a. Because they are friendly and pleasant.
b. Because they make the house look comfortable to be in.
c. Because they represent good luck.
d. Because they are attractive and cheap.
4. On the New Year's days, _________.
a. people are busy cooking traditional foods
b. everybody receives their 'lucky money'
c. only good comments can be made
d. houses are cleaned and decorated with trees and flowers
5. Which of the following is not mentioned in the passage?
a. Tet is period of concord and hope.
b. Tet is a sort of bond that ties the living and the' dead.
c. Tet is a great season of joy and of entertainment.
d. Tet is an occasion for a family reunion.
Key
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
| a | d | b | c | a |
Từ khóa » Tiếng Anh Lớp 11 Unit 8 Reading
-
Reading - Unit 8 Trang 90 Tiếng Anh 11
-
Skills Trang 34 Unit 8 SGK Tiếng Anh 11 Mới
-
Unit 8 Lớp 11: Reading | Hay Nhất Giải Bài Tập Tiếng Anh 11
-
Unit 8 Lớp 11: Reading | Hay Nhất Giải Bài Tập Tiếng Anh 11 Mới
-
Unit 8: Our World Heritage Sites | Tiếng Anh Lớp 11 Sách Mới
-
Reading Unit 8: Celebrations | Tiếng Anh 11 Trang 90 - Tech12h
-
Unit 8 Lớp 11 Reading
-
Unit 8 Lớp 11: Skills Trang 34
-
A. Reading Unit 8 Trang 90 SGK Tiếng Anh Lớp 11 - HocTapHay
-
Unit 8. A. Reading | Giải Anh 11 - TopLoigiai
-
Bài Tập Tiếng Anh 11 Mới Unit 8 Reading Có đáp án
-
Hướng Dẫn Giải Unit 8. Celebrations Trang 90 Sgk Tiếng Anh 11
-
SBT Tiếng Anh 11 Mới Unit 8: Reading (trang 19) | Giải Sách Bài Tập ...