Web Sitesi Nasıl Yapılır - WebStudio Dijital Ajans

Web sitesi nasıl yapılır sorunun oldukça sık sorulduğu bir ortamda web sitesinin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler vererek sizleri bilgilendirmemiz gerektiğini gördük, bu bağlamda web sitesi nasıl yapılır sorgusuna bir açılım getirdik. Yeni blog yazımızı sizinle paylaşmaktan ve sizlerin bu blog yazısıyla bilinçlenmesinden mutluluk duyacağımızı şimdiden sizlere bildirmek istiyoruz.

Web Sitesi Nasıl Yapılır

İnsanların günbegün web sitelerine olan merakları ve web sitelerinde harcadıkları zaman artıyor. Kimileri bu dijital platformu işkolu biçimine çevirerek para kazanmanın yollarını ararken, kimileride kendi kullanımında olacak web sitelerini kendi bünyelerinde yapmak istiyorlar. Oluşan talebe istinaden insanlar web sitesi nasıl yapılır, web sitesi tasarımı nasıl yapılır diyerek sorgulamaktalar. Yapmış olduğunuz aramalara kaynak olması babında makalemizi sizlerle buluşturuyoruz umarız faydalanarak bilgileneceksiniz. Şimdi gelelim asıl mevzumuza. Kısa ismiyle web sitesi olarak geçen fakat anlamını genişlettiğimizde; internet üzerinde yerleşik bulunan, tarayıcılar (web browser) aracılığıyla erişilerek görüntülenebilen dijital uygulamalar yumağı olarak adlandırabileceğimiz olgudur web siteleri. Web sitesinin çalışmasında kilit rol oynayan yegane faktör web server (internette kamuya açık olarak erişilebilen bilgisayar) üzerinde yayın yapan hosting (web server üzerinde ulaşılmak istenilen alanadıyla eşleştirilmiş bölge alanıdır. Siz internet üzerinde bir web sitesine erişmek istediğinizde internet üzerinde bulunan DNS serverlar (Domain Name Server) erişmek istediğiniz hosting alanına sizi yönlendirerek, web sitesinin online (çevirimiçi) cihazınızda bulunan web browser üzerinde görüntülenmesini sağlar. Bu aşama web sitelerinin görüntülenerek insanlara ulaşmasının kısacık bir hikayesiydi.

Web Sitesi Yapımından Önce Taslak Çalışmalar Yapın!

Bu ön bilgilendirmenin ardından web sitesi nasıl yapılır sorusunun can alıcı noktasına gelelim. Web sitesi, öncelikli olarak bir tasarım bütünlüğünde; hangi renklerin kullanılacağından ne tür fotoğrafların seçileceğine, yazıların hangi alanlara yerleştirilerek doğru görsel bütünlüğün yakalanması tercihine kadar detaylı biçimde planlanmalıdır. İlk aşamayı, tasarım aşaması olarak sınıflandırıyoruz. Tasarım aşamasında web sitesini planlarken, öncelikli olarak kağıt üzerinde hangi alanlara nelerin yerleştirileceğini çizmeniz hızlı şekilde ilerlemenizi sağlayacak ve web tasarım kurgusunda harcanacak zamana pozitif yönde katkı yapacaktır.. Kağıt üzerine dökmüş olduğunuz planlamayı hayata geçirmek için artık kodlama yani yazılım aşamasına geçmeniz gerekiyor; bu aşamada muhakkak olarak web yazılım dilleri hakkında belli düzeyde bilginiz olmalı, eğer bilginiz yoksa işi bilen birisine giderek bu işi para veyahut hatır karşılığında yaptırmanız sizin için doğru bir tercih olacaktır. Biz yazılım konusunda yeteri kadar bilginiz olduğunuzu varsayarsak maddeler halinde sizlere yapmanız gerekenleri sıralayalım.

Web Sitesini Bitirdiğinizde Yardımcı Linkler Kullanarak İşinizi Kolaylaştırın!

1- Tasarımı yazılıma dönüştürürken HTML ve CSS dillerini kullanarak minimum kodlamayla maksimum verimi almayı planlamasınız.

2- HTML, CSS, Java, JQuery ve benzeri dosyalarınızın sıkıştırılmış olduğundan emin olmalısınız. (Kod dosyalarınızı sıkıştırmak için http://www.cleancss.com/ linkinden yararlanabilirsiniz.)

3- Fotoğrafları ne aşırı büyük ne aşırı küçük seçmemelisiniz.

4- Yazılarınızın okunaklı olması adına doğru renk ve font tercihinde bulunmalısınız.

5- Web sitesine yerleştireceğiniz yazılarınızı benzersiz olarak yazmalı yada yazdırmalısınız.

6- Kullanacağınız fotoğrafların telif hakları olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Gerekiyorsa telif hakkını fotoğraf sitelerinden satın alarak web sitesine yerleştirmelisiniz.

7- Fotoğraflarınızı sıkıştırma teknikleri kullanarak, görüntü kalitesini kaybetmeden en küçük dosya boyutuna getirmeye özen göstermelisiniz. (Fotoğraf sıkıştırmak için kullanabileceğiniz bir link http://compressjpeg.com/tr/ linkinden faydalanabilirsiniz.)

8- Web sitenizin mobil cihazlarda doğru görüntülenmesi için uyumlu (responsive) olmasına dikkat etmelisiniz.

9- Google page speed test sayfasından muhakkak faydalanarak web sitesinizin hızını ölçümleyerek eksiklerinizi gidermelisiniz.

Web Sitesi Nasıl Yapılır Sorusuna Güzel Bir Açıklama Oldu mu?

Tüm bu maddelere dikkat ederek web sitesini meydana getirdikten sonra, artık bir alanadı (domain name) satın alarak web sunucusu alanında (hosting) yayın hayatına başlatabilirsiniz. Web sitesi nasıl yapılır sorusuna verdiğimiz cevabın ardından, web sitenizi bu aşamaya kadar getiremeyecekseniz profesyonel bir yardıma ihtiyacınız var demektir. Vakit kaybetmeden bizi arayabilir, web sitemizde bulunan iletişim formunu kullanarak bizden size ulaşmamızı isteyebilirsiniz. Sizi dilediğiniz kaliteli ve güncel teknolojilere uyumlu web sitenize kavuşturabiliriz.

Từ khóa » Html Web Tasarımı Nasıl Yapılır