HPV Tipleri Nelerdir? – DR Miraç Turan

HPV Tipleri Nelerdir?

HPV virüsleri, kanser riskine göre 3 grupta incelenmektedir. Buna göre HPV tipleri ise:Riskli HPV Tipleri , Onkojenik Papilloma virüs tipleri : HPV 16, HPV 18,HPV 31,HPV 33,HPV 35, HPV 39, HPV 45,HPV 51, HPV 52, HPV 56, HPV 58, HPV 59, HPV 68, HPV 73 ve HPV 82Ara tipler, Kısmen Riskli HPV Tipleri : HPV 26,HPV 53 ve HPV 56Düşük riskli HPV Tipleri : HPV 6,HPV 11,HPV 40,HPV 42,HPV 43,HPV 44,HPV 54,HPV 61,HPV 70,HPV 72,HPV 81

HPV Virüsünden Nasıl Korunur?

HPV Virüsünden nasıl korunacağını inceleyelim. HPV virüsünden korunmak için cinsel ilişkide bulunurken dikkatli olmak ve tek eşli olmaya dikkat etmek gerekmektedir. Yalnızca HPV enfeksiyonu olmadığından emin olduğunuz kişiler ile cinsel ilişkide bulunmanız gerekmektedir. Özellikle seksüel partner sayısını azaltmak oldukça önemlidir. Kondom gibi fiziksel bariyer kullanımları önem teşkil etmektedir. Özellikle kondom kullanımı ile HPV ile ilişkili olan hastaların görülme riski de azaltmaktadır. HPV (Human Papilloma Virüs) enfeksiyonları kadınlarda genital bölge ile ilgili pek çok kanser çeşidinin en büyük sebebi olmaktadır. Bundan dolayı da HPV ile karşılaşan hastalar için takip en önemli unsur olmaktadır. Kadınlarda genital bölge kanserlerine sebep olan HPV Tipleri 3 ayrı gruba ayrılmaktadır.Düşük riskli HPV Tipleri: HPV (Human Papilloma Virüs) Tip 6, Tip 11, Tip 40, Tip 42, Tip 43, Tip 44, Tip 54, Tip 55, Tip 61, Tip 62, Tip 64, Tip 71, Tip 72, Tip 81, Tip 83, Tip 84, Tip 87, Tip 89 ve Tip 90Orta riskli (muhtemel yüksek riskli) HPV Tipleri: HPV (Human Papilloma Virüs) Tip 26, Tip 53, Tip 66, Tip 67, Tip 68, Tip 69, Tip 70, Tip 73, Tip 82Yüksek riskli HPV Tipleri: Tip 16, Tip 18, Tip 31, Tip 33, Tip 35, Tip 39, Tip 45, 51, Tip 52, Tip 56, Tip 58 ve Tip 59.

 

HPV Tedavisi Nasıl Yapılır?

HPV tedavisi için öncelikli olarak HPV tipinin belirlenmesi gerekmektedir. HPV tipine göre doğru tedavi yönteminin uygulanması gerekmektedir. Özellikle genital siğil tedavisinde; ilaçlar, yakma, dondurma, cerrahi, lazer tedavileri ve aldara krem gibi tedavi yöntemlerinin uygulanması gerekmektedir. Hamilelerde ya da erkeklerde uygulanacak tedavi yöntemleri farklı olabilmektedir.

HPV TEDAVİSİ NASILDIR?

HPV virüsünün kesin bir tedavisi olmasa da ortaya çıkabilecek olan patolojiler tedavi edilebilmektedir. HPV vücuda girdikten sonra ömür boyu kalmaktadır. Bazı virüsler ise genellikle tedaviye ihtiyaç duymadan 6 ya da 24 ay arasında vücuttan atılabilmektedir. HPV için en önemli tedavi yöntemi ise genel olarak yakılması ya da dondurulması olmaktadır. Genel olarak büyük boyuttaki siğiller ise kremler ile tedavi edilmektedir. Siğillerin tedavi edilmesi, bir daha çıkmayacağı anlamına gelmediği için gerekli durumlarda yeniden tedavilerin yapılması gerekmektedir.

Kondomların yakılması ya da dondurulması işlemlerinde ise elektrokoter kullanılmaktadır. Siğil tedavisinde amaç, siğillerin bulaşmasını ve çoğalmasını azaltmaktır. HPV’lerin ortadan kaldırılması ile beraber HPV enfeksiyonlarının gizli şekilde yaşaması da sürdürülebilir. Tedavi ardından genital siğillerin ortaya çıkması söz konusu olabilir. Yeniden tedavi gerektiren durumlarda ise tekrar siğillerin ortadan kaldırılması gerekebilir. Bu virüslerin yeniden ortaya çıkması ise kişinin bağışıklık sisteminin gücüne bağlı olmaktadır. Bu sebeple de genital siğilin tedavi edilmesi oldukça önemlidir.

İletişim Bilgileriniz

Size geri dönüş yapalım.

HPVESWTPROSTATTEDAVİ

KVKK Aydınlatma metnini okudum, onaylıyorum.

Từ khóa » Hpv Kötü Tipleri